SAUVIGNON BLANC 0.75L

650,00 Rsd

Kategorija:

Alk. 13% vol

Miris sauvignona je veoma dominantan, jasan i prepoznatljiv. Sa svojim većim aciditetom ima moć da većinu jela učini blistavijim i da ih podigne na viši nivo.

Sveže i aromatično vino širokog spektra aroma.
Vino sa većim aciditetom kiselost vina.
Dobro se slaže uz prženu hranu i povrće uz odlično balansiranje slanije, čak i usoljenu hrane

Nastavite kupovinu
Završite kupovinu

vina

Sauvignon Blanc je jedno od najpopularnijih belih sorti grožđa na svetu, cenjeno zbog jedinstvene citrusno voćne arome i osvežavajuće visoke kiselosti. Ukusi Sauvignon Blanca variraju u intenzitetu u zavisnosti od toga gde se uzgaja, od travnatog ukusa i aromama grejpfruta u Francuskoj i Italiji do smelog, snažnog tropskog voća i halapenja stila Novog Zelanda. Ime Sauvignon Blanc potiče od reči sauvage, francuske reči za „divlje“. Iako se grožđe uzgaja u Francuskoj najmanje 500 godina, tek je nedavno steklo popularnost, zbog inovativnih stilova sa Novog Zelanda, svugde u svetu. Grožđe je uvezeno na Novi Zeland 1970-ih godina, a proizvođači su ubrzo shvatili da je klima idealna za sazrevanje Sauvignon Blanca, i sada je najviše zasađeno grožđe u zemlji.

Osvežavajuće je i lako se pije, sa umerenim alkoholom i povišenom kiselinom. Suvi Sauvignon Blanc obično se fermentiše u nerđajućem čeliku, a ne u hrastu, što doprinosi njegovoj jasnoj teksturi, na nepcu ima sličan ukus kao i miris, sa aromama limete i grejpfruta, marakuje i bele breskve. Ako odležava u hrastovim buradima, imaće note vanile kao i karakteristike zrelijeg tropskog voća. Sauvignon blanc je idealan izbor sa sosevima od začinskog bilja preko jela od piletine, tofua ili ribe, uparen sa fetom ili chevre, ili sa azijskim ukusima zasnovanim na bilju, kao što je slučaj sa tajlandskom ili vijetnamskom kuhinjom.

Title

Go to Top