ROSE 0.75L Pinot Noir

700,00 Rsd

Kategorija:

Alk. 12% vol

Većina roze vina proizvodi se od crvenog groždja, mada postoji mogućnost da se dobiju i prostim mešanjem crvenog i belog vina. Sama boja rozea može da varira od svetle, nežne rozikaste boje pa sve do svetlorubin, crvenkaste nijanse. Boja, kao i naravno arome u mnogome zavise od sorte od koje se dobija vino, kao i od vremena koje provede u kontaktu sa pokožicama groždja.

Roze vina mogu biti:
Slatka, polusuva ili potpuno suva

Nastavite kupovinu
Završite kupovinu

vina

Roze je suvo, ružičasto vino napravljeno od crvenog grožđa. Proizvodnja i potrošnja datira još od Feničana, od oko 1550. godine p.n.e. – 300 godine p.n.e. i Stare Grčke, oko 600. p.n.e. Voda u prošlosti nije bila najzdraviji izvor hidratacije kao danas kako je većina izvora vode imala brojne bakterije i komarce. Međutim, u tim slučajevima se voda kombinovala sa crvenim vinom koje sadrži alkohol, koje uobičajene bakterije ne mogu da izdrže. Dakle, najzdraviji način hidratacije je bio sa roséom.

Roze su neka od najsvestranijih vina, zahvaljujući svojoj kiselosti i nedostatku tanina. Primarne arome roze vina su crveno voće, cveće, citrusi i dinja. Naravno, u zavisnosti od vrste grožđa od kojeg se pravi, i tehnike proizvodnje, u velikoj meri će varirati i ukus. Suvi roze se najčešće konzumira uz lakša jela poput ribe, piletine na žaru sa povrćem, specijalitetima i salatama. Slađi roze se slaže sa širim spektrom namirnica. Slatkoća rozea pomaže da se ugasi ljutina u začinjenoj hrani, smanji ukus slanoće i uravnoteži jelo.“

Title

Go to Top