PINOT BLANC 0.75L

600,00 Rsd

Kategorija:

Alk. 12,5% vol

Vino kristalno čiste, zlatno žute boje. Diskretni buke je obogaćen aromama jabuke, kruške, dinje i nežnim tonovima livadskog cveća. Elegantno i osvežavajuće vino, prijatne voćne završnice.

Buke obogaćen aromama jabuke, kruške, dinje uz nežne tonove belog livadskog cveća.

Nastavite kupovinu
Završite kupovinu

vina

Pinot Blanc vino se proizvodi od istoimene sorte grožđa, ovo grožđe se u Italiji naziva Pinot Bianco, gde uspeva na severoistoku zemlje. Slično kao i njegovi rođaci iz porodice Pinot, Pinot Blanc je rezultat genetske mutacije zbog koje je formirao sopstvene karakteristike, ono uglavnom ispoljava arome i ukuse breskve, nektarine i kajsije. Nije neuobičajeno pronaći note krušaka i jabuka u dobro napravljenom pinotu, kao i citrusne karakteristike poput limuna. Mogu se pronaći i lagane cvetne note iako retko dominiraju nekim određenim vinom, dok kiselost ima tendenciju da vina održi punim energije, a sa godinama, Pinot Blanc često pokupi i orašaste note.

Ovo vino se proizvodi u nizu stilova i u mnogim zemljama širom sveta. Kao rezultat toga, verovatno će postojati Pinot Blanc koji će Vam se dopasti, bez obzira na vaše lične preference belog vina. Nije iznenađujuće, da upravo ovaj bogati asortiman ukusa čini Pinot Blanc veoma raznovrsnim za stolom. Njegova laka kiselost omogućava mu da seče kroz kremaste ili puteraste sosove, a nagoveštaji začinskog bilja čine ga idealnim uz jela koja imaju isti nagoveštaj. Spojite te osobine i imate recept za uparivanje savršenstva kao što su mnoga jela od testenine, kao i klasični jastog sa otopljenim puterom i komadićima peršuna.

Title

Go to Top