MALVASIA 0.75L

600,00 Rsd

Kategorija:

Alk. 12,5% vol

Belo, suvo vino, postojanog i punog ukusa sa završnicom citrusne arome, kao i arome vinogradarske breskve i kajsije gde dominira aroma zelenog limuna koja ovo vino čini izuzetno pitkim i dopadljivim.

Nastavite kupovinu
Završite kupovinu

vina

Malvazija je drevna porodica grožđa koja obuhvata raznovrsnu kolekciju plemenitih sorti koja se uzgaja vekovima, za koju se veruje da je grčkog porekla i komercijalno važna za Mediteran već više od 2000 godina. Ovo grožđe se koristi za proizvodnju vina bilo koje moguće boje u suvim, penušavim i slatkim stilovima. Postoji na desetine regionalnih sinonima za podvrste malvazije, oslikavajući istoriju dobro proputovane porodice koja se prilagodila brojnim sredinama.

Italija, na primer, ima oko petnaest različitih varijacija, od kojih su mnoge povezane sa određenim regionima zemlje. U Španiji je istorijski bila veoma popularna na Kanarskim ostrvima – gde ćete ga naći kao Malvasia Volcanica ili Malvasia Aromatica – a u Šekspirovo vreme vina sa Kanarskih ostrva na bazi Malvazije bila su popularna u Velikoj Britaniji.

U zavisnosti od načina na koji je napravljena, može odavati divne cvetne arome jasmina, dok odležavanje donosi arome kandiranog voća, đumbira i muškatnog oraščića. Malvazija odlično ide uz laganija jela, poput nežno aromatizovanog belog mesa i predjela. Uz rižoto sa plavim sirom, veldorf salatu ili filete bele ribe u svetlijim sosovima.

Title

Go to Top