Loading...

O nama

Vinarija Plavinac nalazi se u Smederevu na padinama istoimenog predela. Naziv potiče od mnogobrojnih vinograda koji su se u nekadašnje vreme prostirali ovim mestom. Obzirom da se grožđe prskalo plavim kamenom, posle obavljenog posla ceo predeo se plavio, pa otuda i naziv.

Sve je počelo 2010. godine, kada je iz hobija u podrumu vikendice nastala prava mala fabrika ukusa, mirisa i boja.

Danas se pod mladim vinogradima nalazi 11 hektara, 20 različitih vrsta vinove loze, dok se godišnje proizvede preko 50.000 litara vina.
Vlasnik vinarije je gospodin Radoslav Radojević, nekadašnji direktor jednog od sektora Železare Smederevo sa višedecenijskom karijerom i iskustvom u poslovima sasvim druge prirode.

O vinariji plavinac kratak istorijat

U privatni biznis se otisnuo osnivanjem firme koja se bavi uvozom i izvozom industrijskih delova, a nedugo potom je nastala i ideja o ulaganju u vinogradarstvo i osnivanju vinarije.

Vinarija „Plavinac“ je još uvek u izgradnji i sa zadovoljstvom možemo da kažemo da se prostire na oko 900 kvadrata podruma, 900 kvadrata prizemnog proizvodnog prostora i 900 kvadrata na spratu, namenjenog za degustacije i proslave za drage goste koji će imati priliku da uživaju, kako u vinu i specijalitetima, tako i u pogledu na naše vinograde i Dunav.

0ha
Pod vinogradima
0kg
Grožđa
0ha
Na rodu
0l
Vina

Posete vinariji

Pružite sebi iskustvo za pamćenje – vinsko, gastronomsko i uz najbolja domaća vina iz Srbije, sa fenomenalnim pogledom na vinograde i Dunav.

Zabeležite sunčane trenutke i doživite novo i neobično iskustvo jer je naša vinarija još uvek u izgradnji, ali je podrum spreman za degustacije, osmehe i druženje.

Čekamo vas!

Vidi više
Posete vinariji

Vinogradi

Zasadi vinove loze naše vinarije prostiru se na 11 hektara na 4 lokacije Smederevskog Vinogorja.

Reč je vinogradima Vinarija, Orešac, Pavinac i Kućica.

Upravo su ova četiri vinograda, zbog svojih karakteristika, pogodnog tla i blizine Dunava, izvor posebnosti i izvrsnosti naših vina.

Vidi više